Forbryderalbum

 

Regeringspolitik
De ansvarlige politikere

Ulla Tørnæs (V)
Læs videre »»   


Tørnæs' lettiske forbindelse

Fredag d. 25. februar 2005 udsendte Ulla Tørnæs en pressemeddelelse hvor hun beklagede "at en medarbejder har arbejdet på min ægtefælles landbrugsbedrift" uden arbejdstilladelse. Og hun fortsatte: "jeg er blevet forsikret om, at forholdene vil blive bragt i orden, og at en sådan situation ikke vil kunne opstå igen". Inden da var det blevet afsløret, at der var ansat en lettisk arbejder på familiens gods, Krogsdal uden arbejdstilladelse.

Søndag d. 27. februar kunne Ekstrabladet imidlertid oplyse, at der ikke blot var tale om en illegal arbejder på godset. Der var også tale om en 24 årig kvindelig lette, der var ansat som hushjælp. Kunne ministeren virkelig være uvidende om tilstedeværelsen af en lettisk hushjælp, spurgte bladet.

Det fik øjeblikkeligt godsejeren til at rykke ud med en pressemeddelelse: "der er ikke tale om en hushjælp, men om en ansat i svineproduktionen". Hendes arbejdstilladelse var udløbet, men en forlængelse anså godsejeren kun for en formalitet. Efterfølgende dukkede en tredje illegal arbejdskraft op i form af en ukrainsk svinedriftsassistent. I den anledning blev godsejeren indkaldt til forhør hos politiet i Holstebro. Han er nu sigtet efter §59, stik. 2 om illegal arbejdskraft. Straframmen i denne paragraf er bøde eller fængsel i op til 2 år.

Sagen blev 1. marts så speget, at godsejerfruen indgav en erklæring om situationen til statsministeren, der efterfølgende valgte at beholde hende på ministerposten. Det er muligt, at den direkte ansvarlige for ulovlighederne var ægtefællen, men Tørnæs' understregning af sin "totale uvidenhed" om forholdene i sit hjem efterlader spørgsmålet: taler godsejerfruen overhovedet med sin mand?


Kilder:
Gift med et politisk problem, Berlingske Tidende 2. marts 2005
Farmand kom Ulla til hjælp, Ekstra Bladet 2. marts 2005
Tørnæs på støtten, Ekstra Bladet 2. marts 2005
3F: Jørgen Tørnæs var ikke i god tro, JydskeVestkysten 2. marts 2005
Ulla Tørnæs må vente på sin dom, Jydske Vestkysten 2. marts 2005
Jørgen Tørnæs sigtet i sag om illegalt ansat, Berlingske Tidende 1. marts 2005
Tørnæs under pres fra Venste-formænd, B.T. 1. marts 2005
Ulovligt fradrag, Ekstra Bladet 1. marts 2005
Ulla Tørnæs: Straf min mand, Politiken 1. marts 2005
Tørnæs i tovene, Information 28. februar 2005
De står til samlet bøde på 120.000 kr, Ekstra Bladet 27. februar 2005
Forsvarsministeren russisk svinebaron, Ekstra Bladet 24. februar 2005

Sidst opdateret: 2005-03-02

Forlaget Solidaritet, 2200 København N    /    Læst af 11878