Forbryderalbum

 

Regeringspolitik
De ansvarlige politikere

Anders Fogh Rasmussen (V)
Læs videre »»   


Anders Fogh: OK at bryde FN's resolutioner

På et valgmøde i Århus 1. februar 2005 udtalte statsministeren iflg. Ritzau: "Jeg er enig i, at Israel ikke til punkt og prikke overholder alle FN's Sikkerhedsråds resolutioner. Men Israel er ikke ledet af en skruppelløs diktator. Det gør en klar forskel."

Moralen er: det er OK at bryde resolutioner fra FN's Sikkerhedsråd. Bare Anders Fogh har godkendt det.

Udtalelsen blev straks kritiseret fra Amnesty International: "Danmark har en særlig forpligtelse som medlem af FN's Sikkerhedsråd til at fastholde alle verdens lande på, at FN's resolutioner skal overholdes". Og menneskerettighedsorganisationen fortsatte: "Det er et uacceptabelt signal at udsende, at der gælder ét sæt af regler for demokratiske lande, og et andet sæt for dem, som er styret af diktatorer. Det har været fast dansk udenrigspolitik at bakke FN's Sikkerhedsråds beslutninger op. Vi undrer os derfor over statsministerens udtalelser, og må spørge om han er citeret forkert?"

Israel er det land i verden, der har været nævnt i flest resolutioner fra FN's Sikkerhedsråd. 230 blev det til i perioden 1946-2003, svarende til 15 % af alle resolutioner. Og Israel har brudt dem alle.


Kilder:
Amnesty: "Statsministeren må være fejlciteret?"
Leksikon for det 21. århundrede: Israel

Sidst opdateret: 2005-02-03

Forlaget Solidaritet, 2200 København N    /    Læst af 10344