Forbryderalbum

 

Regeringspolitik
De ansvarlige politikere

Anders Fogh Rasmussen (V)
Læs videre »»Flemming Oppfeldt (ex V)
Læs videre »»   


Kan Venstres folketingsmedlemmer holde sig fra små drenge?

Den 20. oktober 2004 ophævede Folketinget venstremedlemmet Flemming Oppfeldts parlamentariske immunitet. 15 minutter senere blev han anholdt af politiet og sigtet for pædofili, der har en straframme på 8 års fængsel. Oppfeldt selv erklærede sig ikke-skyldig, men fandt det alligevel naturligt at Folketinget havde ophævet hans immunitet - "på det grundlag", som han udtalte til Radioavisen. Han blev løsladt 4 uger senere.

Oppfeldt har en meget lang politisk karriere i Venstre bag sig. Han blev medlem af partiets hovedbestyrelse allerede i 1978, da han samtidig blev næstformand i VU. Siden sad han i Farum byråd, og var i 1992-93 borgmester, mens Peter Brixtofte var skatteminister, efter at Anders Fogh Rasmussen var blevet fjernet fra posten. Han sad i Folketinget 1994-98 og igen fra 2001.

Oppfeldt blev med øjeblikkelig virkning ekskluderet af Venstres folketingsgruppe. Han var for stor en belastning for partiet. De andre lignende tilfælde i gruppen har ikke ført til eksklusion, men er heller kommet til offentlighedens kendskab.


Kilder:
Sigtelse: Venstre rystet af pædofilisag, Jyllands-Posten 20. oktober 2004
Flemming Opffeldt: Folketingsmedlem anholdt for sex med mindreårig - nægter sig skyldig, Politiken 20. oktober 2004

Sidst opdateret: 2005-01-25

Forlaget Solidaritet, 2200 København N    /    Læst af 21603